ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας"


      Παρατείνεται έως 29 Mαρτίου 2013 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ωφελουμένων στο τοπικό σχέδιο κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) «ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» (Δράση 3: Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» ? Κατηγορία παρέμβασης 1: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού Ευπαθών Ομάδων του Πληθυσμού») ? ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

        Το σχέδιο αυτό υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, σαν συντονιστής εταίρος της Αστικής Σύμπραξης «ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ», σε συνεργασία με τους εξής φορείς :
Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, τον Εμπορικό Σύλλογο Περάματος Δήμου Μυλοποτάμου, το Σύλλογο Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, την Σύμπραξη Φορέων Ρεθύμνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνου, τη Γαλανομάτης Ε. ? Παπαδογιάννης Θ. Ο.Ε., το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοτίου Κρήτης Α.Ε., την Αντριάν Ανδρέας & Ανδρουλάκης Κωνσταντίνος Ο.Ε. και την Κοσκινάς Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.

        Το σχέδιο αφορά ανέργους του Νομού Ρεθύμνου που εντάσσονται σε μια από τις παρακάτω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:
? Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια
? Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
? Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες
? Άτομα με αναπηρία (10 άτομα)
? Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

        Ως ωφελούμενοι οι άνεργοι θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις: 1) Επαγγελματική κατάρτιση, 2) Επιμόρφωση, 3) Συμβουλευτική υποστήριξη, 4) Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων και 5) Εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

        Η δράση καλύπτει το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, δηλαδή τους Δήμους Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου. Εκτός των ενεργειών που απευθύνονται άμεσα στους ανέργους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τομείς όπως η Διάγνωση αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας, Διακρατική Συνεργασία, Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και του κοινωνικού ιστού αλλά και η Δικτύωση μεταξύ αντίστοιχων Αναπτυξιακών Συμπράξεων.


« επιστροφή
English Ελληνικά