ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΕΚΟ   Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση του έργου «Δρόμοι απασχόλησης και επιχειρηματικότητας» στα πλαίσια υλοποίησης του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013», Δράση 3: Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες, που συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

   Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (φορέας υλοποίησης της δράσης «Ενημέρωση των δυνητικών ωφελουμένων- ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και του κοινωνικού ιστού») εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών φορέων».

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο δράσης, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υφιστάμενων επιχειρήσεων καθώς και να ευαισθητοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και ο κοινωνικός ιστός του Ρεθύμνου, με στόχο την πρόσληψη των ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα απο φτώχεια, άτομα με αναπηρίες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες και παλιννοστούντες) από τη συγκεκριμένη δράση.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιακουμάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Α.Σ. «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» κ. Ψαρουδάκης Μανώλης, ο Πρόεδρος της Α.Σ. «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων» κ. Σταγκουράκης Ιωάννης, πολλοί ενδιαφερόμενοι, όπως εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και δυνητικά ωφελούμενοι, καθώς και άτομα από ευπαθείς ομάδες, ενώ κατά τη συζήτηση προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον τρόπο και τα μέσα διεξαγωγής με σκοπό την υλοποίηση των στόχων του έργου.


« επιστροφή
English Ελληνικά