ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ»


 
     Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ημερίδα - εργαστήριο διαβούλευσης με θέμα: «Δικαιώματα ? υποχρεώσεις - εργασιακές σχέσεις ωφελουμένων κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης και της εργασίας τους».
    Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, φορέα υλοποίησης της δράσης «Ενημέρωση των δυνητικών ωφελουμένων- ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και του κοινωνικού ιστού» της πράξης «Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας». 
    Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να ενημερωθούν όσο καλύτερα γίνεται οι ωφελούμενοι της πράξης, για τις εργασιακές τους σχέσεις με τους εργοδότες τους και τα δικαιώματα-υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Εκτός από τους ωφελούμενους που έχουν προσληφθεί ή θα προσληφθούν από επιχειρήσεις, η ενημέρωση αφορούσε και τους ωφελούμενους που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. 
    Στο πρώτο μέρος της ημερίδας που παρουσιάστηκαν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης σε επιχειρήσεις από την επιστημονική υπεύθυνο του ΚΕΚ Νοτίου Κρήτης, κα Ελένη Γουμενάκη. Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση που αφορούσε στις εργασιακές σχέσεις ωφελουμένων - επιχειρήσεων από τη δικηγόρο κα Ειρήνη Αλεφαντινού. 
Μετά το τέλος και των δύο παρουσιάσεων ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκομένους ώστε να ωφεληθούν τα μέγιστα τόσο οι ωφελούμενοι όσο και οι επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στην πράξη «Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας». 
   Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κος Μανώλης Ψαρουδάκης, ο οποίος και συμμετείχε στις μετέπειτα διαβουλεύσεις, ενώ το συντονισμό είχε ο διαχειριστής της Α.Σ. «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων» κος Ιωάννης Καλαϊτζάκης.

« επιστροφή
English Ελληνικά