ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΠΣΑ ΚΑΙ ΤΟΠΕΚΟ    Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 4 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελουμένων των δράσεων ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ. 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (φορέα υλοποίησης της δράσης «Ενημέρωση των δυνητικών ωφελουμένων- ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και του κοινωνικού ιστού») εκ μέρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών φορέων» και τις άλλες τέσσερις Αναπτυξιακές Συμπράξεις του Νομού Ρεθύμνης, 
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να ενημερωθούν αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και οι άνεργοι-ωφελούμενοι των δράσεων ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ, για το νέο πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και επιχορηγεί τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη των συγκεκριμένων ανέργων. 
Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε λεπτομερώς από το μέλος του Δ.Σ. της Α.Σ. «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών φορέων» κο Αντώνη Μαθιουδάκη, επιχορηγεί με 15 ευρώ ανά ωφελούμενο την ημέρα, τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ωφελούμενους των δράσεων ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ μέχρι 25 ετών και με 18 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους άνω των 25 ετών. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι τέσσερις μήνες. 
Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε μια εισαγωγή για τις Αναπτυξιακές Συμπράξεις του Νομού Ρεθύμνης δηλαδή τις: «Συν-κοινωνία Απασχόλησης», «Δίκτυο Αλληλεγγύης», «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης», «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια» και «Ρεθεμνιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων» από το Διευθυντή της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, κο Ιωάννη Καλαϊτζάκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και οι Διαχειριστές όλων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων του Νομού Ρεθύμνης.

« επιστροφή
English Ελληνικά