ΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»


 
      Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ημερίδα - εργαστήριο διαβούλευσης με θέμα: «Εργαλεία Ανάπτυξης Επιχειρήσεων».
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, φορέα υλοποίησης της δράσης «Ενημέρωση των ωφελουμένων- ευαισθητοποίηση των εργοδοτών και του κοινωνικού ιστού» της πράξης «Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας». 
    Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να ενημερωθούν όσο καλύτερα γίνεται οι ωφελούμενοι της πράξης, για τις χρηματοδοτικές επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιγμή για τη στήριξη των επιχειρήσεων καθώς και για το θεσμικό περιβάλλον ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων. 
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας που παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο του ΚΕΚ Διάσταση κο Γιάννη Κουλιεράκη το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων με τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει αυτού του είδους η επιχειρηματική μορφή έναντι των μορφών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως Α.Ε., Ε.Π.Ε. κτλ.. Στο δεύτερο μέρος έγινε παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη επιχειρήσεων και αφορούσε σε εργαλεία που προσφέρονται από τον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες) αλλά και από το δημόσιο (χρηματοδοτικά προγράμματα), από τον Διευθυντή Εργασιών της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κο Ευάγγελο Πτερούδη. 
    Μετά το τέλος και των δύο παρουσιάσεων ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκομένους ώστε να λυθούν όλες τους οι απορίες κατά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ωφεληθούν από τα παραπάνω αλλά και από τη συμμετοχή τους στην πράξη «Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας». 
     Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κος Μανώλης Ψαρουδάκης, ο οποίος είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

« επιστροφή
English Ελληνικά