ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "Δρόμοι Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας"


 

 

                                                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων» σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος) με θέμα :

Παρουσίαση της Πράξης «ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η ημερίδα θα αφορά: α) στην ενημέρωση των δυνητικά ωφελουμένων της περιοχής για τη συμμετοχή τους στη Πράξη και β) στην ευαισθητοποίηση των Εργοδοτών, της τοπικής κοινωνίας και των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να υποστηρίξουν και να συνεισφέρουν στην υλοποίησή της.

Πρόκειται για σχέδιο που αφορά ανέργους του Νομού Ρεθύμνου που εντάσσονται σε μια από τις παρακάτω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

· Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια
· Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
· Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες
· Άτομα με αναπηρία
· Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

Ως ωφελούμενοι οι άνεργοι θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις: 1) Επαγγελματική κατάρτιση, 2) Επιμόρφωση, 3) Συμβουλευτική υποστήριξη, 4) Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων και 5) Εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Η δράση καλύπτει το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, δηλαδή τους Δήμους Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου.


« επιστροφή
English Ελληνικά