ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2015"


       H Αναπτυξιακή Σύμπράξη «Ρεθεμιώτικη Συνεργασία Δημιουργικών Φορέων» και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ρεθεμνιώτικη Συνέργεια», στα πλαίσια των ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες) και ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών) αντίστοιχα, συμμετείχαν με ενιαίο περίπτερο στην έκθεση «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2015» στο πλαίσιο των δράσεων Δικτύωσης με Τοπικούς Συντελεστές.
      Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης ? Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και πραγματοποιήθηκε 1-7 Ιουλίου 2015 στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης.
Οι εκπρόσωποι των Συμπράξεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης, για τα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται στον Νομό Ρεθύμνης. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν την ευκαιρία σε ανέργους, άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω δράσεων κατάρτισης και συμβουλευτικής. Επίσης τα προγράμματα αυτά δίνουν την ευκαιρία σε επιχειρηματίες να προσλάβουν καταρτισμένα άτομα και να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. 
      Οι εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Συμπράξεων είχαν τη ευκαιρία, στις 7 ημέρες που διήρκησε η έκθεση, να ενημερώσουν αρκετούς ενδιαφερόμενους για τους στόχους του Δικτύου τους, όπως είναι η δικτύωση μεταξύ τους σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και με επαγγελματικούς φορείς όπως Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες Επαγγελματιών. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για ενημέρωση πάνω σε πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικότερα εργοδοτών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον Νομό Ρεθύμνου.


« επιστροφή
English Ελληνικά